Mercury Fourstroke buitenboordmotoren

Bekijk hier de prijslijst van Mercury buitenboordmotor.

Onze ingenieurs hadden een duidelijke opdracht: ontwerp en produceer de betrouwbaarste 150 pk viertaktbuitenboordmotor in de branche. Om dat voor elkaar te krijgen, lieten ze een krachtig drieliterblok met meer dan 250 pk slechts 150 pk leveren. Een prima oplossing, want daardoor gaat het motorblok veel langer mee. De motor heeft behalve de grootste cilinderinhoud in zijn klasse ook een robuust onderwaterhuis en is bijna 10.000 uur aan praktijktests onderworpen en aangepast. Voeg daar de toonaangevende 2-jarige fabrieks- en anticorrosiegarantie aan toe en u begrijpt waarom wij vinden dat onze ingenieurs prima werk hebben geleverd.

Perfect als krachtiger motor voor uw boot

Dankzij de compacte, lichte vormgeving kan de 150 pk viertaktmotor van Mercury op een krappe spiegel worden gemonteerd. Bij het trailervervoer van een boot is elke kilo gewichtsbesparing mooi meegenomen. Bovendien biedt de 150 pk viertaktmotor alle mogelijkheden voor mechanische of hydraulische besturing, mechanische bedienings-/kabelsystemen en een complete reeks extra instrumenten.

Minder belasting, geen stress

Minder belasting, meer vermogen. Klinkt goed, nietwaar? Dat is waar het bij de 150 pk viertaktmotor van Mercury om draait. Dankzij de cilinderinhoud van 3 liter levert deze 4-cilindermotor met bovenliggende nokkenas bij een lager toerental een hoger koppel en meer pk’s. Daardoor is de motor uiterst duurzaam en heeft u er geen omkijken naar.

Minder vaak naar de dealer

Of de motorkap er nu op zit of niet, de 150 pk viertaktmotor ziet er gewoon goed uit. En alle onderdelen zijn gemakkelijk toegankelijk voor standaardonderhoud. Voeg daar het gebruiksvriendelijke olieverversingssysteem, de goed bereikbare brandstoffilter en een onderhoudsvrij klepbedieningsmechanisme aan toe en u hebt een van de makkelijkst te onderhouden buitenboordmotoren die er verkrijgbaar zijn.

Lichte krachtbron

In het algemeen geldt: hoe groter de cilinderinhoud, hoe zwaarder de motor. Maar niet bij de 150 pk viertaktmotor van Mercury. Deze motor is de lichtste in zijn klasse en is niet alleen ideaal als krachtiger motor voor uw huidige boot, maar ook als krachtpatser voor een nieuwe boot. * Exclusieve 5-jaar gelimiteerde fabrieksgarantie voor recreatieve toepassing. Geldt niet voor professionele- en race-toepassingen.

 

Viertakt 80-115 pk

Betrouwbaarheid is vanzelfsprekend

Of u nu ‘s avonds met familie en vrienden een boottochtje op het meer maakt, ‘s ochtends wilt gaan vissen op zee of ‘s middags actief wilt watersporten op de rivier, Mercury’s 80-115 pk viertaktbuitenboordmotoren bieden de betrouwbaarheid waar u op rekent. Voeg daar de fluisterstille werking aan toe en u hebt de perfecte combinatie voor optimaal vaarplezier.

Een stevig fundament

Een huis is zo stevig als zijn fundament, zegt men. En stevig, dat zijn onze 80-115 pk viertaktmotoren zeker. Ze zijn namelijk voorzien van het robuuste, uiterst duurzame en levenslang onderhoudsvrije klepbedieningsmechanisme van een 200 pk Mercury Verado. En dat staat garant voor jarenlang vaarplezier.

Sluit maar aan

Elke 80-115 pk viertaktmotor is voorzien van een 50 A-, 630 W-dynamo, de krachtigste in zijn klasse. Dieptemeters, visvinders, navigatiesystemen, verlichting, visbuns of geluidsapparatuur aansluiten? Geen probleem.

Power voor uw passie

De 80-115 pk viertaktmotoren van Mercury bieden de cilinderinhoud die nodig is voor een hoog koppel en een snelle acceleratie. Ideaal voor wakeboarders en waterskiërs die snel uit het water willen komen. Voeg daar de lage overbrengingsverhouding (2.33:1) aan toe die in het hele toerentalbereik volop vermogen biedt en u snapt waarom dagelijks meer en meer vaarliefhebbers op Mercury vertrouwen.

 

Viertakt 40-60 pk

Motoren waar u op kunt vertrouwen

De reden waarom Mercury’s 40-60 pk viertaktbuitenboordmotoren zo populair zijn bij vaarliefhebbers is dat ze precies doen wat u wilt. Elke keer opnieuw, zonder problemen. En ook over de bediening hoeft u zich geen zorgen te maken. Die is namelijk heel eenvoudig.

Krachtig en compact

De 40-60 pk viertaktbuitenboordmotoren van Mercury zijn motoren met een lange slag en een bovenliggende nokkenas die een hoger koppel bieden voor een uitstekende acceleratie, zelfs bij zware belasting. En omdat deze viertaktmotoren ook nog eens compact zijn en een krachtige lichtspoel bieden, zijn ze zeer populair.

Motoren die altijd direct starten

Dankzij Mercury’s Elektronische brandstofinjectie (EFI) zijn vaarliefhebbers verzekerd van een motor die altijd meteen en zonder problemen start. Het EFI-systeem van Mercury zorgt bovendien voor een betere brandstofcontrole zodat u zuiniger vaart. Zo bespaart u op de brandstofkosten en kunt u meer tijd doorbrengen op het water.

Antidiefstalsystemen

Maak uw motor compleet met mooie accessoires zoals het nieuwe Mercury antidiefstalsysteem.

Ongeëvenaarde wendbaarheid

De Mercury 30- en 60-Bigfootmodellen kenmerken zich door een groter onderwaterhuis, een extra grote propeller en een lagere overbrengingsverhouding. Daarmee bieden ze meer stuwkracht en betere prestaties dan alle andere buitenboordmotoren met vergelijkbaar vermogen. Omdat de propeller dieper in het water steekt, werkt hij in rustiger waterlagen en levert daardoor aanzienlijk betere prestaties. Bovendien heeft de propeller een grotere diameter met 20% meer oppervlak, wat de wendbaarheid en bootlift enorm verbetert.

 

Viertakt 25-30 pk

Hij start zodra u dat wilt

Als bij een gewone elektrisch gestarte motor de accu leeg is, kunt u niet meer verder. Dat geldt niet voor een 25 of 30 pk viertaktmotor van Mercury. Elke motor in deze klasse is standaard uitgerust met een handstart zodat u ook met een lege accu de touwtjes zelf in handen heeft en uw boottocht kunt voortzetten.

Hoog koppel bij laag toerental

Deze 25-30 pk viertaktmotoren mogen dan bescheiden in hun pk zijn, ze hebben wel een grote cilinderinhoud. Met een hoog koppel bij laag toerental bieden deze buitenboordmotoren via een directe gasrespons en een snelle acceleratie al het vermogen dat u nodig heeft.

Stap over op een 30 pk Bigfoot

Onze Bigfoot is de motor bij uitstek voor het zware werk. Met een groot onderwaterhuis en een powerhead met een cilinderinhoud van 747 cc levert deze krachtpatser meer stuwkracht voor zware ladingen. Van een zware boot tot een grote aluminium of polyester vissersboot, de Mercury 30 Bigfoot is eenvoudig te bedienen, stuurt uiterst nauwkeurig bij lage snelheid en levert maximale stuwkracht. Alles voor een optimale vaarbeleving.

Handig

Dankzij Mercury’s multifunctionele stuurhendel, standaard op 25-30 pk viertaktmodellen, kunt u met één hand op uw rug varen. Met deze revolutionaire alles-in-een-hendel kunt u met één hand schakelen, stoppen, gas geven, kantelen en sturen. De 30 pk Bigfoot kan worden uitgebreid met een big tiller stuurhendel met lange handgreep en handig geplaatste powertrimschakelaar. En met een optionele sleepstandfunctie (troll control) waarmee u het toerental kunt verlagen tot 700 tpm.

Een motor die altijd direct start

Dankzij Mercury’s toonaangevende elektronische brandstofinjectie (EFI), waarmee onze 25-30 pk en 30 pk Bigfootmodellen zijn uitgerust, wordt via een elektronische regelmodule op het juiste moment de juiste hoeveelheid brandstof in de motor gespoten. Dat heeft duidelijke voordelen: starten gaat altijd even gemakkelijk, de gasrespons is sneller en de motor is ook zuiniger en levert betere prestaties.

 

Viertakt 15-20 pk

Toonaangevend, in alle opzichten

Vaarliefhebbers die een buitenboordmotor uit deze klasse willen, verwachten een betrouwbare krachtbron die niet alleen uitstekende prestaties levert, maar ook tal van functies biedt. Mercury’s 15-20 pk viertaktmotoren stellen niet teleur. Deze buitenboordmotoren zijn niet alleen licht, maar hebben ook een grote cilinderhoud, een dubbele water pick-up en een multifunctionele stuurhendel met vele functies waarmee u vermogen en besturing volledig in de hand heeft. Als u eenmaal met een van deze Mercurymotoren hebt gevaren, zult u begrijpen waarom we toonaangevend zijn in deze klasse.

Hoog koppel bij laag toerental

Deze 15-20 pk viertaktmotoren mogen dan bescheiden in hun pk's zijn, ze hebben wel een grote cilinderinhoud. Met een hoog koppel bij laag toerental bieden deze buitenboordmotoren via een directe gasrespons en een snelle acceleratie alle vermogen dat u nodig heeft.

Handig

Dankzij Mercury’s multifunctionele alles-in-één stuurhendel, standaard op 15-20 pk viertaktmodellen, kunt u met één hand schakelen, stoppen, gasgeven, kantelen, de frictie regelen en sturen. Heeft u een kleine kofferbak of opbergruimte? Geen probleem, de stuurhendel van de 15-20 pk modellen kan volledig worden ingeklapt.

Snel en gemakkelijk te starten

Mercury’s 15-20 pk viertaktmotoren met handstart zijn voorzien van ons unieke voorinspuit- en versneld stationair toerentalsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat u snel en gemakkelijk kunt starten; u hoeft alleen maar in de pompbal te knijpen en de sleutel om te draaien. In tegenstelling tot de automatische chokesystemen van andere merken, die te arm lopen en waarbij de wisselende brandstofkwaliteit van jachthavens en tankstations problemen oplevert, zorgt Mercury’s voorinspuit en versneld stationair toerentalsysteem ervoor dat de motor keer op keer snel en gemakkelijk start

Het grootste aanbod

Een kort- of langstaart nodig, een elektrische starter of handstart, of misschien een elektrisch tiltmodel om de motor op de trailer te kantelen of de trimhoek in te stellen bij lage snelheid of in ondiep water? De Mercury 15-20 pk modellen zijn leverbaar in vijftien verschillende uitvoeringen. Voor aluminium boten met lage zijwanden tot polyester boten met V-bodem of kleine RIB-opblaasboten, Mercury heeft altijd een 15 of 20 pk viertaktmotor voor de perfecte combinatie.

 

Viertakt 8-9,9 pk

Licht, maar boordevol functies

Mercury’s 8-9,9 pk viertaktmotoren zijn nog steeds de lichtste in hun klasse, maar hebben daarom niet minder functies. Onze 8-9,9 pk viertaktmotoren zijn voorzien van een handige multifunctionele stuurhendel waarmee u met één hand kunt schakelen, terwijl de handchoke en voorinspuiting de motor snel doen starten. Bovendien zijn deze buitenboordmotoren voorzien van onze unieke automatische achteruitvergrendeling, zodat u bij het achteruitvaren geen onhandige hendel hoeft om te zetten om de motor te vergrendelen.

Met één hand te bedienen

Dankzij Mercury’s multifunctionele stuurhendel, standaard op 8-9,9 pk viertaktmodellen, hebt u de boot volledig onder controle en kunt u de hele dag rustig vissen. U kunt met één hand schakelen, stoppen, gas geven, kantelen en sturen. Zo manoeuvreert u met het grootste gemak en beleeft u nog meer vaarplezier.

Alles onder controle

Bij de buitenboordmotoren van Mercury staan betrouwbaarheid en gebruiksgemak voorop. Mercury’s 8-9,9 pk viertaktmotoren hebben een vernuftige vormgeving met een langere, stevige stuurhendel en een uniek trimsysteem met klemblokkeermechanisme. Door de stuurhendel omlaag te duwen, kunt u de trim eenvoudig in een van de drie trimstanden zetten. Overal en altijd.

Eenvoudig te starten

Mercury’s 8-9,9 pk viertaktmotoren zijn voorzien van ons unieke voorinspuit- en versneld stationair toerentalsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat u snel en gemakkelijk van start kunt; u hoeft alleen maar in de pompbal te knijpen en aan het koord te trekken. Hiermee is de motor keer op keer snel en gemakkelijk te starten.

Eenvoudig kantelen

De 8 en 9,9 pk modellen zijn standaard uitgerust met een kantelvergrendeling en een trim met klemblokkeermechanisme waarmee u de motor eenvoudig op de vereiste hoogte brengt. Als de motor omlaaggekanteld wordt, wordt hij door de kantelvergrendeling in de door u geselecteerde hoek gehouden. De 9,9 pk Mercury Bigfoot heeft een elektrische starter, een compact ingebouwd elektrisch kantelsysteem en een robuuste spiegelsteun voor optimale sterkte, snelheid en duurzaamheid.

De ultieme aandrijving

Met een extra grote propeller en een groter onderwaterhuis zorgt de Bigfoot 9,9 pk viertaktmotor voor een betere snelheidsregeling en wendbaarheid. Ideaal voor de aandrijving van een grote boot of als u met lage snelheid moet varen. En met innovatieve functies als de snelste elektrische kantelinrichting in zijn klasse staan onze Bigfootmodellen op het verlanglijstje van iedereen die een vis-, zeil- of werkboot bestuurt.

Exclusieve functies van de 8 en 9,9 pk motoren

  • Schakelen en gas geven met de hendel.
  • Voorinspuit en versneld stationair toerental systeem.
  • Handige inklapbare stuurhendel.
  • Handmatig trimsysteem met drie trimposities en automatische terugkeerfunctie.
  • Automatische achteruitvaarvergrendeling.
  • Bigfootmodellen met stuurhendel, elektrische kantelinrichting of elektrische starter.

 

Viertakt 2,5-6 pk

De lichtste motoren

Buitenboordmotoren in deze pk categorie moeten draagbaar zijn. Mercury’s 2,5-6 pk viertaktmotoren behoren tot de lichtste buitenboordmotoren in deze klasse. Maar dat is nog lang niet alles. Ze zijn niet alleen licht en betaalbaar, maar bieden ook tal van functies, van automatische achteruitvaarvergrendeling tot handige geïntegreerde brandstoftanks. Verder krijgen deze viertaktmotoren dezelfde anticorrosiebehandeling als de motoren in onze hogere pk klassen. Stuk voor stuk hoogwaardige motoren, geleverd door het grootste en best getrainde dealernetwerk en aangevuld met de beste dealerondersteuning en leveringssystemen voor reserveonderdelen in de branche. Geen wonder dat vaarliefhebbers wereldwijd op onze draagbare viertaktmotoren vertrouwen.

Kampioen lichtgewicht

Dankzij hun geringe gewicht en de handig geplaatste grote draaggrepen draagt u de motor moeiteloos naar uw boot. En omdat deze lichtgewicht buitenboordmotoren aan onze strenge tests worden onderworpen, bent u verzekerd van dezelfde vanzelfsprekende Mercury betrouwbaarheid.

Controle, daar draait het om

Mercury’s 2,5 en 3,5 pk viertaktmotoren bieden de schakelstanden ‘neutraal’ en ‘vooruit’, een 180 graden draaibare stuurhendel en een draaicirkel van 360 graden voor maximale stuwkracht achteruit. De 4-6 pk viertaktmodellen bieden de schakelstanden ‘vooruit’, ‘neutraal’ en ‘achteruit’ voor een perfecte wendbaarheid.

Tal van functies

Zo klein als deze buitenboordmotoren zijn, zo veel functies bieden ze. Van meerdere trim- en ondiepwaterposities (op onze 4-5-6 pk modellen) tot 360 graden draaibare stuurhendels (op onze 2,5-3,5 pk modellen). Deze krachtige en veelzijdige motoren zijn opgewassen tegen elke situatie. Starten is heel eenvoudig; dankzij de automatische decompressie wordt tijdens het starten de druk verlaagd zodat u minder hard aan het startkoord hoeft te trekken.

Mercury Sailpower: volop stuwkracht achteruit

Mercury’s 5 pk Sailpower is standaard uitgerust met een acculaadsysteem, een propeller met groot blad en kleine spoed en een aangepaste uitlaat die de gassen bij het achteruitvaren omleidt voor een ongelofelijke stuwkracht achteruit. De lange stuurhendel maakt een eenvoudige bediening mogelijk als de motor op een motorsteun is gemonteerd. Voor motorruimten kan de Mercury 5 pk Sailpower worden voorzien van een optionele afstandsbediening. En net als bij alle 4-5-6 pk modellen van Mercury kan ook bij het Sailpowermodel een optionele externe brandstoftank worden aangebracht. Deze kan gewoon worden vastgeklikt, de motor hoeft er niet voor te worden aangepast.

Gemakkelijk te dragen

Bij alle 4-5-6 pk viertaktmotoren van Mercury is een geïntegreerde brandstoftank met externe afsluitklep standaard en kan een optionele externe brandstoftank worden aangesloten. Bij een geïntegreerde brandstoftank hoeft de buitenboordmotor niet te worden aangesloten op een losse tank in de boot, al kunnen marathonvaarders zo’n tank in een handomdraai aanbrengen.

 

Bekijk hier de prijslijst van Mercury buitenboordmotor.

Comments are closed.